Museum ‘De Scheper’ Eibergen moet kiezen

Posted on 13 juni 2008. Filed under: beleid, museum | Tags: , , , |

“… Kenmerk van De Scheper in Eibergen is de veelzijdigheid. Het museum biedt informatie over archeologie, geologie en de textielindustrie in Eibergen. Maar ook kunst en literatuur krijgen er aandacht. Bovendien heeft De Scheper een archief met een schat aan foto’s en andere historische documenten.

Voorzitter Peter Braam van De Scheper vindt dat het museum zich de vraag moet stellen of dat allemaal niet wat te veel van het goede is….”

“… Het liefst zou hij zien dat het museum voor een bepaald thema kiest. “Wij hebben daar volop mogelijkheden voor. Hierbij kun je denken aan archeologie en geologie….”

“… Voor de exploitatie ontvangt het museum jaarlijks 42.000 euro van de gemeente. Braam: “Zonder de inzet van onze zeventig vrijwilligers, zouden we financieel niet rond komen. Het is mede aan diezelfde vrijwilligers te danken dat De Scheper officieel als museum is geregistreerd. Wat betekent dat onze collectie tot in detail staat beschreven en het gebouw voldoet aan de eisen zoals die landelijk gelden.”…”

“… Braam doet zijn uitspraken op het moment dat de gemeente Berkelland een nota over het museumbeleid voorbereidt. De notitie vloeit voort uit de cultuurnota die onlangs door de gemeenteraad is vastgesteld….”

Bron: Tubantia
Datum: 12 juni 2008
Link: ‘De Scheper moet kiezen’

Advertenties

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers liken dit: